Gébárt - 2015

3 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Kicsiel25 on 2015-04-04, 18:55

Sziasztok!

Úgy tűnik, nagyjából egyetértünk. Én is nagyon szeretem a halat, igaz, nem mindenáron akarom elvinni, amit fogtam. Mindig csak annyit, amennyi biztosan elfogy. Na jó, szezonban azért szoktam konyhakész halat elrakni a mélyhűtőbe is, ha esetleg váratlanul olyan vendég jön, meg tudjam kinálni.
Van olyan barátom, aki nem igazán szereti a halételeket, ő persze mindent visszaenged legtöbbször, amit fog, mert horgászni viszont nagyon szeret. Néha visz csak haza valamit, a család távolabbi tagjai részére. Most már azt is tiltja a szabályzat, hogy a vízparton elajándékozzuk a fogást. Sokszor horgászunk egymás mellett. Ha szó szerint betartanánk az előírásokat, gyakran előfordulna olyan, hogy mondjuk ő fog többet is, nekem meg éppen nem jön össze. Ilyenkor, ha éppen ő fog, én meg esetleg nem, hazáig ő viszi. Még szerencse, hogy azt nem tudják leelenőrizni, hogy a végén otthon ki főzi a halászlét a zsákmányból. Smile
Ismerek viszont olyan személyt, akinek jó vastag a bukszája. Megengedheti magának, hogy mindig a legmenőbb cuccokat, a legdrágább csalikat vegye meg, vagyonokat költ a horgászatra. A hideg futkos a hátamon, amikor kérkedik a cuccaival, közben meg mindig nagyképűsködik, hogy ő nem viszi el a kifogott halat, mert nem olyan, mint mi, ő "nem rabolja ki a vizet".
Szerintem is mindenkinek a saját dolga, hogy visszaengedi vagy elviszi, csak ne akarja a másikra rákényszeríteni a saját felfogását. Én sem szólom meg azt, aki szereti a tökfőzeléket, pedig én meg nem enném semmi pénzért.
A horgászat egy jó szórakozás, nagyszerű kikapcsolódás. Élmény egy szép hal kifogása mondjuk finom szerelékkel, hogy aztán utána ki mit teszvele (a szabályokon belül), az már magánügy.
Csak az "közügy", hogy már megint milyen pocsék idő van. Pedig ma ráértem volna Neutral
Remélem, hogy most már jönni fog a szebb idő.
(A harcsázóversenyre pedig menjenek akik akarnak, én nem fogok még fizetni is érte. Elég viccesnek tartom a nem kevés nevezési díjat)

Kicsiel25

Hozzászólások száma : 7
Join date : 2015. Feb. 20.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by casio30 on 2015-04-05, 13:19

Sziasztok,
régen jártam itt, először is minden megszállott horgásztársamnak Békés,Áldott Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

Visszaolvasgattam pár hozzászólást, és lehet lavinát indítok el, de...hát megint a korábbi témákat boncolgatjátok:)
- compo, téged miért zavar ha harcsázik valaki, szórakozik, jól érzi magát - hozzáteszem nem kevés pénzt fizetve az engedélyért - ráadásul a kifogott halak nagy részét el sem viszi, tehát a vízben marad, ergo az Ő általa befizetett pénz egyéb halak telepítésére megy...
- kicsiel és Jenő54 gondolkodásával teljes mértékben egyetértek, hiszen szórakozni járunk ki a vízre

Életünk halával szerintem mindenki szeretne egy fényképet....és a tónak ez nem is rossz reklám.

Azt hogy ki,mikor,mit csinál az általa megfogott hallal, csak és kizárólag az Ő dolga, tehát senki másé.
Visszaengedi, elviszi....amiket itt most olvastam, majdnem az jön le, pár embernek semmi nem jó, sem az ha elviszi, sem az ha visszaengedi.
A telepítésekről és a beletett halakról csak annyit: menjetek ki, nézzétek meg, mikor és mi kerül a vízbe, mindenki előtt ott a lehetőség, előre ki van plakátolva, Tibortól minden kérdésre választ lehet kapni
Tavaly azt írtuk, nem "politikai", egymást vagy más döntéseit, intézkedéseit vitató, leszóló,becsmérelő dolgokról szól majd ez a fórum, hanem inkább az élményekről, legyen akár jó vagy rossz.

Ne legyünk már olyanok, akiknek az sem jó ha van rajtad sapka és az sem,ha nincs Smile
Tehát irány a vízpart....

casio30

Hozzászólások száma : 39
Join date : 2015. Feb. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Compo on 2015-04-05, 18:31

Sziasztok!
Szövegértési problémákkal nem tudok mit kezdeni...........
Nem az ZAVAR, hogy harcsázik valaki!!!!!!!!!!!!!!!!-ember!!!!!!!!!!
Hanem az, hogy TELE a tó HARCSÁVAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Compo

Hozzászólások száma : 31
Join date : 2015. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by zsolti77 on 2015-04-05, 20:04

Sziasztok. Figyu szerintem ez a fórum ne erről szóljon hanem hogy ki mikor mit hol és mivel fogott valamit esetleg képpel alátámasztva vagy milyen csalival módszerrel ötlettel csapta be a halakat. Szerintem ez jobban érdekel mindenkit. Sok a harcsa rá kell menni fogni őket jobb húsa van mint pangasius filének azt garantálom. Szombaton reggel voltam kint majd megfagytam sajna hal se volt olyan sok 10-15db kisebb keszeg hideg a víz még nagyon.

zsolti77

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2015. Feb. 17.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by casio30 on 2015-04-05, 20:14

Tehát zsolti77 is arra gondol,amire én...
Compo, mielőtt témát offoljuk, egy utolsó kérdésem van csak:
-az éves szinten beletelepített több mint 100 mázsa hal kevés, a nem telepített , pár éve sok-sok példánnyal lecsökkentett / ellopott harcsa meg sok? - ugyan már, ne legyünk gyerekek:)
Hozzáteszem, mindenki előtt ott a lehetőség, irány, próbálkozzatok harcsázni...kíváncsi vagyok az eredményekre...

Tehát menjünk inkább horgászni, holnap meg a Hölgyeket senki ne felejtse el meglocsolni!!!

casio30

Hozzászólások száma : 39
Join date : 2015. Feb. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Jenő54 on 2015-04-05, 20:25

Szép estét!

Sebaj Casio! Szerintem egy kicsit szabad vitatkozni is csak ne menjünk el a sértegetés szintjéig. Az meg nem baj ha nem értünk egyet mindenben. Az úgy unalmas is lenne. Egyébként is azt mondják: ízlések és pofonok különböznek. Olyan ez mint a vallás. Engemet nem zavar ha valakinek más a vallása. De csak addig amíg nem akar róla meggyőzni hogy csak kizárólag az ő vallása az igazi és minden más hamis.
Vagy hogy maradjunk a horgászatnál: én mondjuk jobban szeretem a keszeget más a pontyot megint más a harcsát. Akár fogni akár megenni. Addig nincs is semmi baj amíg valamelyikük nem akarja rámerőltetni a nézetét hogy a keszeg egy vacak ehetetlen hal vagy hogy csak a harcsa kifogása az igazi horgászteljesítmény a keszegfogás meg nem is horgászat. Na az ilyet nem szeretem. De ha arról mesél hogy micsoda élmény éjszaka a sötétben ülni a horgászlámpa fénykörében és hallgatni a természet neszeit meg közben lesni a karika rezdüléseit, azt szívesen meghallgatom még akkor is ha én mondjuk nem rajongok az éjszakai horgászatért.
Persze ezt csak példának mondtam mert én ugyanúgy szeretem a keszeget is meg a harcsát is. Csak éppen az utóbbi nem nagyon szerethet engemet mert már régen találkoztunk. Laughing
Emiatt aztán az talán nem is olyan nagyon baj ha sok a harcsa a vízben. Így talán lessz majd esélyem. Csak nem szabadna hagyni őket túl nagyra megnőni mer aztán mindent kizabálnak. Amíg az apróbb "szeméthalat" eszik addig semmi baj de a 15-20 kilótól felfelé már szerintem nem szabadna visszaengedni mer az akkora már eszi rendesen a nagyobb halakat is. Vannak szép számmal vidrák azok is eléggé sokat megesznek meg többször láttam már kormoránt azok is nagyon sokat kizabálnak. De azokkal nem lehet mit kezdeni. Viszont a halakra vannak mindenféle szabályok. Lehetne olyanis hogy nem csak alsó határ van aharcsára hanem olyan is, hogy mekkoránál nagyobbat tilos visszaengedni. Régen ha jól tudom a Pécsi tavon volt valami ilyen szabály mert ott túl volt szaporodva a harcsa.

Na, megyek, és eszk még egy kis húsvéti sonkát Very Happy mindenkinek további szép húsvétot!

Jenő54

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2015. Feb. 18.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by casio30 on 2015-04-05, 20:45

Jenő54,
Nálad a pont...
Azért érdekes tény, hogy a sok-sok kifogott harcsasztorit olvasgatva én egynél sem olvastam, hogy ponty lett volna a gyomrába- keszeg, törpeharcsa, kárász inkább.
És én is szeretem az úszós keszegezést-pontyozást, sokkal jobban, mint a bot mellet ülős, elbambulós fenekezést.

Békés Húsvétot Mindenkinek, irány a sonka:)

casio30

Hozzászólások száma : 39
Join date : 2015. Feb. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by zsolti77 on 2015-04-05, 21:07

Jó étvágyat! Nálam minden harcsázás keszegezéssel kezdődik és szeretem is fogni, de azért azt szögezzük le hogy a karikát bambulva azon gondolkodni hogy 1-100kg-is megjöhet nem egy rossz érzés.Wink

zsolti77

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2015. Feb. 17.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Jenő54 on 2015-04-06, 07:25

Derűs Húsvét hétfőt mindenkinek!

Most még idenéztem egyet, aztán majd olyan 9 óra felé indulok egyet locsolkodni. A cimbim feleségét meg a lányát hogy el ne hervadjanak. Aztán utána kinézünk egyet a tóra ha el nem romlik még az idő.
casió, mondok egy ellenpéldát. Pár évvel ezelőtt egy 4 fős csapattal lementünk a Zala torkolatba a vasúti híd környékére. Pirkadattól ott voltunk de nem nagyon jöttek a halak. A társaság már pakolt olyan 10 óra felé amikor egyikünknek végre kapása volt. Jó hosszú huzavona után sikerült kivenni a 15 kilós harcsát. Ami tulajdonképpen nem is volt annyi mert otthon a pucolásnál derült ki: egy közel másfél kilós félig megemésztett ponty volt a hasában. Na mármost ha az a harcsa reggelire egy ekkora pontyot megevett, vajon egy 30-40 kilós miket zabál fel? Lehet persze ez kivétel is de szerintem ilyesmi többször is előfordulhat. Olvasgattam régebben a témában. Ott azt írták hogy a nagyobb harcsák nem szeretnek kergetőzni és inkább a nagyobb falatokat részesítik előnyben amik az orruk előtt szedegetnek.
Mindenesetre az idén szeretném megnézni a Gébárton hogy egy 30 kilós harcsában miket találok! Cool
Mindenkinek további szép napot és ügyeljetek hogy inkább a lányokat-asszonyokat locsoljátok a torkotok helyett! Habár már én is túl vagyok a reggeli körte-párlaton elvégre Húsvét van vagy mi Twisted Evil

Jenő54

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2015. Feb. 18.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Compo on 2015-04-06, 18:10

Sziasztok!
Harcsakommandó Zalaegerszeg, erről hallott valaki valamit........?????!!!!
Egy fickó pólóján láttam, nyomtatott formában.............

Compo

Hozzászólások száma : 31
Join date : 2015. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by casio30 on 2015-04-06, 19:42

Szia Compo,
igen, 2-en vannak, mindkettő Zeg-i, és szeretnek harcsázni....
Idén már fogtak pár darabot, ügyesek

casio30

Hozzászólások száma : 39
Join date : 2015. Feb. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Lajos01 on 2015-04-08, 20:42

Hahó!

Holnaptól fokozatosan javuló időt ígérnek, a hétvégére a 20 fokot is elkerülheti a hőmérséklet. Lehet, hogy szombaton kimegyek? Igaz, vasárnap dolgozom, vidékre (sőt: Szlovéniába) megyünk, de talán a szombat még megoldható. Már nagyon rámférne... cheers sunny

Lajos01

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2015. Feb. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by casio30 on 2015-04-11, 10:20

Sziasztok,
mocorognak a keszegek....

casio30

Hozzászólások száma : 39
Join date : 2015. Feb. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Lajos01 on 2015-04-11, 21:06

Üdv mindenkinek!
Hát, kimentem... Viszont nagyon szép idő volt. Very Happy
Merthogy senki meg sem kérdezte, miért is mentem ki. Sad
Gyakorlatilag egy nagy semmi volt az eredmény, néhány óvatos huzigálástól-tologatástól eltekintve. De nem voltam vele egyedül, többen is jöttek "helyet váltani", mert ahol addig voltak, nem volt semmi.
Pedig a héten (amikor bolondul fújt a szél) többen is elég szépen fogtak, amint hallottam.
Hiába, ilyen az én formám. Majd legközelebb. Csak sajnos azt nem tudom, hogy az mikor lesz, mert megint elég sűrű a programom (mármint a munkahelyen).
Na mindegy, már csak 3 év, és megyek nyugdíjba (ha addig megint meg nem emelik a korhatárt, hogy szakadnának meg...), és akkor azt hiszem, kiköltözök a tópartra Cool

Lajos01

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2015. Feb. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Jenő54 on 2015-04-13, 21:03

Szép estét mindenkinek!

Tudja esetleg valaki hogy a tó melyik részén lessz a harcsafogó verseny?
A hétvégén szeretnék kimenni lógatni és nem szeretném az egész tavat körbejárni helyet keresve.

Jenő54

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2015. Feb. 18.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by zsolti77 on 2015-04-14, 16:59

Szerintem a srandon tavaly is ott volt.

zsolti77

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2015. Feb. 17.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by zsolti77 on 2015-04-14, 17:00

Strand bocsi

zsolti77

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2015. Feb. 17.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Jenő54 on 2015-04-14, 20:51

Köszi! És remélem tényleg ott tartják. Akkor talán nem kell körbevándorolnom a tavat ha "csak úgy" horgászni szeretnék.

Jenő54

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2015. Feb. 18.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Lajos01 on 2015-05-04, 22:35

Halihó!

Senki nem járt erre mostanában, vagy csak mondanivaló nincs?

Akkor írom én...
Régóta megszokott dolog volt nálam (nálunk), hogy május elsején, illetve a környező napok valamelyikén biztosan kimentem horgászni. Már egy kis babonaság is volt bennem, mert évek óta, kivétel nélkül ilyenkor mindig fogtam valami nemeshalat (pontyot, süllőt, harcsát, balint, illetve ezek közül valamelyiket).
Az idei évre is be volt tervezve, méghozzá a Balatonra, a barátommal, illetve családilag velük közösen. Aztán közbejött okok miatt (az autó már csak ilyen: elromlik) ez mégis elmaradt.
Helyette elsején és másodikán is délután a Gébártot választottam. Nem is bántam meg, mert bár túlzásba nem estek a halak, azért  végre sikerült (elsején) megfognom az idei első rendesen méretes pontyomat. Bő 3 kilós (és meglehetősen zsíros, de úgyis halászlé készült belőle, mert azt már nagyon régen ettünk). Sőt, aznap jött néhány rendesebb dévér, bodorka, köztük egy akkora bodri, hogy elsőre pontynak néztem, amikor még a vízben volt. Vegyesen jöttek kukoricára, gilire. Aznap délnyugati szél fújt, amit jótékonyan megfogott a domboldal meg az akácerdő, így nem is volt zavaró. Jött még kettő retúr, egy 25-30 centi körüli, meg egy 34-es. Ezenkívül pár darab compó, 20 és 35 centi közöttiek.
Másodikán (szintén délután) elég rendesen fújt az északira fordult szél, ez már kevésbé volt kellemes. Érdekes módon a tóparttól távolabb alig lehetett érezni, ott meg egész komolyan fújt... Talán a szélirány változása tette, aznap inkább a kárászok jelentkeztek, se ponty, se bodorka, se compó, dévérből is csak egy-két darab, de az is kicsi. A kárászok sem voltak túl nagyok, talán egy verte a fél kilót, a többi 20-30 dekás volt.
Ja, és most (sok éves szokásommal ellentétben) nem próbálkoztam ragadozóval, ennek ellenére elsején még egy csukát is fogtam, bent fenéken jött, kukorica-giliszta szendvicsre. Csak éppen nem etette anyukája Smile , így még a 30 centit is alig érte el.

Összességében nem bántam meg, hogy kimentem, ráadásul ismét bejött a május elsejei ponty.
Tudom persze, hogy vannak olyanok, akik már bőven a sokadik pontynál (illetve más nemeshalnál) tartanak, de ők azért jóval többször voltak kint, én most voltam negyedszer.

Lajos01

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2015. Feb. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Jenő54 on 2015-05-22, 16:56

Szebb napot mindenkinek!
Hát ez a Pünkösd nem ugy alakul ahogyan korábban elterveztem! Végre négy szabad nap és tessék! Nekem azért 4 mert ma sem dolgoztam. De ilyen időben ki menne ki? Valahogy nem akar az idei év normális lenni horgászat szempontjából. Más években ilyenkorra már szokott lenni jópár nemeshalam most meg alig fogtam még valamit. Mindig kifogom hogy olyan napon megyek amikor nem nagyon esznek a halak.
Ti hogy vagytok ezzel?

Question

Jenő54

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2015. Feb. 18.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by casio30 on 2015-05-31, 19:44

Sziasztok,
talán beáll az időjárás...jön a nyááááár Very Happy
Eltűntek a bodorkák-pontosabban én nem találom őket-viszont szépen jön a ponty éjszaka.
A harcsa idén mintha nem is lenne....

casio30

Hozzászólások száma : 39
Join date : 2015. Feb. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Jenő54 on 2015-06-10, 22:31

Szép estét mindenkinek!
Igazad van Casio! Máskor ilyenkor -sőt még korábban- már rakásra fogtam a keszegeket. Köztük a bodorkákat.
Az idén csak egészen finom szerelékkel tudtam néhány olyat fogni ami legfeljebb horgászversenyen ért volna valamit. Mintha eltüntek volna a rendesebb keszegek. Pár darab kivételével szinte nem is fogtam. Néha ugyan elég jól jöttek a kárászok de se bodri se dévér. Pár darab compó is jött de az meg jóval alatta maradt a nevetséges 40 centinek.
Az esti pontyozást még nem tudtam kipróbálni. Majd talán ha szabin leszek. Csak még nem tudom hogy az mikor lessz.
Persze azért a hétvégén is kimegyek ha nem kell dolgoznom. Egyszer már csak beindul.

Jenő54

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2015. Feb. 18.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Caligar on 2015-06-11, 13:47

Sziasztok,

Szombaton szeretnék kimenni, de megmondom őszíntén, kicsit szkeptikus vagyok az eredményességet illetően. Alapvetően pontyot vagy amúrt szeretnék fogni, de nem tudom a rövidebbik ág vége kellően megfelelő hely-e?! Meg aztán a halállományról sincs túl sok infóm. Múlt szombaton voltam itt horgászni, úgy ca. 15 év után, de kizárólag 20-30 dekás kárászok jöttek, de abból több mint egy tucat. Van valakinek tippje, hogy hol kellene, hol érdemes próbálkozni? Pelletet, tigrismogyorót ismerik itt a halak?

Köszi,


Üdv.:
Zs.

Caligar

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2015. Jun. 11.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Compo on 2015-06-12, 15:17

Sziasztok!
Volt szerencsém lemenni két nap egymás után, egyszer hajnalra időzítettem a pecát, másnap meg kora délutántól estig. (05:00-15:00 --14:00-20:00)
Hát az eredmény lesújtó volt. Pár dévéren, és bodorkán kívül nem fogtam semmit. Egy bot fenekező (22-es zsinór), egy bot match bot (16-os zsinór). Csalit, szinte mindent pakoltam.
Nagyon ledöbbentem.......,- pedig kitartó ember vagyok!!!! Két különböző helyet választottam. (4m-es víztől, az 1,5-es vízmélységig). Se kárász, se Compó, a pontyot nem is említem......
Egy pontyfogásnak szemtanúja lehettem, de alig volt méret......!!!
Kérem szépen, vagy nagy a vízterület ,és ehhez képest nagyon kevés benne a hal (ponty), vagy megeszi a harcsa, vagy ellopják, vagy rohadt nagy béna voltam.....!!!! Very Happy
A compó szerintem a hínár megszűnése miatt tűnhetett el, de nem is eszik???????? Rengeteg kagylóval találkoztam, mint a szamurájkard
úgy metélték a szerelékeimet!!! -lehet ezért nehéz pontyot fogni...??? Sok a természetes tápláléka.....???!!!
Egy biztos, azt nem bántam meg, hogy idény előtt nem váltottam éves engedélyt........... Very Happy A jövőben valószínű ellátogatok más tavakra, pihentetem Kedves, hőn szeretett gébárti tavunkat.......!!!!!

Compo

Hozzászólások száma : 31
Join date : 2015. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Lajos01 on 2015-06-12, 21:52

Halihó!

Hát...
Múlt szombaton voltunk a tónál, igaz, csak amolyan családi kiránduláson. Nem a kifejezett horgász időpontban, reggel 9 felé értünk ki. Az Alkotóház felőli oldalon, ahol a "sétány" végetér. Ott van egy lejárat Andráshida felől, és van némi árnyék is.
Sokféle csalit kipróbáltam (trágyagiliszta, csonti, konzerv kukorica, nagyobb (és szívósabb) kukorica, pufi). Fenekező közelebb-távolabb, úszó közel távol, váltogatott eresztékkel. Az eredmény lehangoló volt. EGY egész kárász, fenéken, olyan fél kiló körüli, kettő darab félarasznyi keszeg, majd a végén, nem sokkal az összepakolás előtt olyan 17 óra körül úszóra egy bő kilós compó. Persze jóval 40 centi alatt...
Ami pedig az amurokat illeti: kb. 3 évvel ezelőtt láttam utoljára ezen a tavon.
Szóval nem tudom, ennyire pocsékul még nem álltam június elejére talán sohasem.

Lajos01

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2015. Feb. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gébárt - 2015

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

3 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.